Om det är miljonpottar du är på jakt efter ska du fokusera ditt spelande på progressiva jackpottspel. Det är en typ av spelautomat som har en ständigt ökande vinstpott där potten växer ju fler som spelar. Mega Fortune är en av NetEnts mest spelade automater och spelets jackpott ligger på rysligt höga höjder!

Tema och upplägg

I Mega Fortune är det verkligen lyx och glamour som står tema för dagen. Här blandas lyxbåtar och sedelbuntar med champagne i mängder och designen för tankarna till det glamorösa St. Tropez. Att du faktiskt kan bli miljonär bakom skärmen är ett faktum – Mega Fortune betalade ut otroliga 154 miljoner kronor i jackpott till en lycklig vinnare 2013.

Du spelar på ett tämligen standardupplägg för spelautomater med fem hjul och tre rader. Vinstlinjerna är totalt 25 stycken och den som vill satsa lågt behöver inte mer än 2,50 kronor på fickan för att snurra Mega Fortunes hjul. Den våghalsige spelaren som satsar mot skyhöga miljonhöjder kan spela med så mycket som 500 kronor per snurr.

Spelets skapare, NetEnt, är en av marknadens ledande spelutvecklare och du kan därmed räkna med tekniskt moderna spel från aktören. Mega Fortune är en av spelutvecklarens mest spelade spel och sedan 2014 har jackpottautomaten funnits tillgänglig som mobilspel. Upplevelsen är i stort sett lika bra från mobila enheter som framför datorn och det spelar ingen roll vilket operativsystem du använder.

Free spins

Även om det är det åtråvärda jackpottspelet som främst hägrar i den här typen av spel bör ändå Mega Fortunes generösa free spins-upplägg nämnas. Det finns nämligen ett så kallat free spins-läge som aktiveras när tre champagneflaskor uppenbarar sig samtidigt. Du vinner då både free spins samt en multiplikator som gör dina free spins-vinster ännu större. Under spelandets gång kan dessutom både gratissnurr och multiplikator öka.

När jackpotten står högt tenderar Mega Fortune att generera gediget med free spins så nog hänger både free spins och jackpottspel ihop här. Faktum är att du med hjälp av free spins-läget har chans att komma närmre bonusrundan som i sin tur kan ge dig tillgång till jackpottspelet!

Jackpottupplägget

Mega Fortune ger dig inte bara en jackpott utan tre olika jackpottnivåer; Mega, Major och Rapid. Att vinna högsta jackpottvinst är så klart en bedrift, men med turen på rätt sida kan du stå som miljonär efter bara ett snurr. Du behöver komma till spelets bonusspel för att ta del av jackpottspelet och för det krävs tre bonussymboler i följd på någon av dina spelade vinstlinjer. Bonusspelet består av tre lyckohjul som samtliga representerar de tre nämnda jackpottnivåerna. Skulle det snurrande hjulet stanna på en myntvinst tar bonusspelet slut och du får vinsten multiplicerad med det gällande myntvärdet. Stannar hjulet istället på pilen kommer det mittersta hjulet sättas i snurrning och du är ett steg närmre den största jackpotten.

Dina chanser att kamma hem Mega-jackpotten grundar sig i hur mycket du satsar på rundan. Det finns inga konkreta odds för detta, men med större insats ökar dina chanser även om du för den delen kan vinna med mindre insatsbelopp. Systemet innebär att 1 % av din spelade insats per snurr blir avsatt till Rapid- samt Majorjackpotten och 5,39 % går direkt till värstingpotten Mega.

Under många år var Mega Fortune den spelautomat som betalat ut störst jackpottvinst på nätet så chansen finns att drömmen slår in!